• training in het Helperzwembad
 • slide 2
 • slide 3
 • slide 4
 • Welkom bij Zwem Goud!

  Zwem Goud is dé zwemvereniging voor LGBT-ers in Groningen. We trainen 2x per week in het Helperzwembad en hebben een plek voor ieder niveau. Zo'n 40 leden, van student tot gepensioneerde, zwemmen bij de club.

  Meer informatie
 • Waarom lid worden?

  Ok, zwemmen is onze voornaamste bezigheid. Maar daarnaast organiseren we ook borrels, etentjes en andere gezellige activiteiten.

  Bekijk onze agenda
 • (Inter)nationale wedstrijden

  Als zwemmer bij Zwem Goud kun je meedoen aan zwemwedstrijden in binnen- en buitenland. Een toffe manier om jezelf te meten en om nieuwe mensen te leren kennen.

  Lees over de wedstrijden
 • Trainen in het mooiste zwembad van Groningen.

  We trainen in het mooiste zwembad van Groningen, het Helperzwembad. Kom een kijkje nemen!

  Lees meer over de trainingen

Inschrijving Nederlands-Vlaamse Gay Zwemkampioenschappen geopend

Je kent het misschien nog uit 2011, toen Zwem Goud de NGZ organiseerde. Met Jacques d'Ancona, burgemeester Rehwinkel, een megagrote tafel vol fruit en broodjes en een boel vrolijke zwemmers was het een fantastische (Roze Zater)dag. In 2013 kwamen de Vlamingen erbij in Utrecht en werd het NVGZ. In 2015 ging het kampioenschap niet door, maar dit jaar komt het dubbel en dwars terug. De Nederlands-Vlaamse Gay Zwemkampioenschappen worden door Plons georganiseerd. En ze hebben er zin in, want ze zijn jarig! Allemaal op naar Den Haag dus op 24 juni, waar we kunnen strijden om de beste/snelste/leukste zwemclub van Nederland én Vlaanderen te worden!

De inschrijving is inmiddels geopend. In onze agenda vind je alle info over de wedstrijd, maar je kunt ook de speciale website bezoeken: www.hhzvplons.nl/nvgz. Je mag je inschrijven voor maximaal 3 individuele afstanden. Stuur je aanmelding door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., hij stelt dan ook de estafettes samen. Wanneer je je aanmeldt gaan we er vanuit dat je mee wilt doen aan een estafette. Is dat niet het geval, geef dat dan expliciet aan.

De NVGZ is natuurlijk niet alleen een zwemwedstrijd. We vieren samen met de andere clubs de 25e verjaardag van Plons, en er is een BBQ en feest op het strand in Scheveningen. Als je dan nog niet genoeg gezwommen hebt, kun je ook nog een duik nemen in het water van de Noordzee.

De inschrijving sluit op 1 juni. Geef je dus voor die tijd op!