• training in het Helperzwembad
 • slide 2
 • slide 3
 • slide 4
 • Welkom bij Zwem Goud!

  Zwem Goud is dé zwemvereniging voor LGBT-ers in Groningen. We trainen 2x per week in het Helperzwembad en hebben een plek voor ieder niveau. Zo'n 40 leden, van student tot gepensioneerde, zwemmen bij de club.

  Meer informatie
 • Waarom lid worden?

  Ok, zwemmen is onze voornaamste bezigheid. Maar daarnaast organiseren we ook borrels, etentjes en andere gezellige activiteiten.

  Bekijk onze agenda
 • (Inter)nationale wedstrijden

  Als zwemmer bij Zwem Goud kun je meedoen aan zwemwedstrijden in binnen- en buitenland. Een toffe manier om jezelf te meten en om nieuwe mensen te leren kennen.

  Lees over de wedstrijden
 • Trainen in het mooiste zwembad van Groningen.

  We trainen in het mooiste zwembad van Groningen, het Helperzwembad. Kom een kijkje nemen!

  Lees meer over de trainingen

13 oktober: Kies je Kleedhokje

“Zwem Goud biedt homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders ruimte om te zijn wie je bent, en een plek waar je in alle vrijheid kunt sporten.” Dat staat op onze flyer. Maar waarom zien we nauwelijks transgenders in het zwembad? 

De gang naar een openbare gelegenheid als een zwembad is niet voor iedere transgender vanzelfsprekend: wat is het om mezelf te laten zien, ben ik welkom, wáár ben ik welkom, hoe zullen mensen reageren, wil ik eerst mijn transitie doorgemaakt hebben of niet, etc. etc. 

Voor ons als zwemclub zijn die vragen niet altijd zichtbaar. Daarom willen we daar met een speciale uitnodiging specifiek aandacht aan schenken. En spreken wij er ook vooraf met elkaar over. Met de Transgendergroep Groningen hebben we ook gesproken over deze avond. Daarom is het misschien fijn om te weten dat er in ieder geval een aantal transgender gasten komen zwemmen!

Op deze avond zijn transgenders onze speciale én gewone gasten. Vanaf 19:30 uur heten we iedereen welkom in de hal van het zwembad. Om 20:00 uur begint de training, om 21:00 uur gaan we douchen en is er koffie met lekkers in de kantine! De zwemkledingkeuze is op deze avond vrij.

Meer info vind je ook op de Facebook-evenement pagina. Je mag je vooraf aanmelden, maar dat hoeft niet. Het kan bij Herman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij kan je ook meer informatie geven over deze avond.